Eventverktyg

Vad finns det för olika eventverktyg?

Det börjar dyka upp en hel del olika eventverktyg och lösningar för att underlätta hanteringen av event och konferenser på marknaden. Jag delar här in dem i ett par olika användningsområden för att ge en bättre överblick över vilka del av eventet de stödjer.

Deltagarhantering

Eventbrite.com är den absolut största eventverktyg på marknaden inom detta. Det finns en mängd mindre uppstickare som är intressanta. En av dem är zequestlist.com som förutom deltagarhantering även tar hand om incheckning av deltagare på ett snyggt sätt. Det finns även en aktör som heter Guestlogic.se som även det står för en komplett gästhantering för event och arrangemang.

Projektledning

Det finns få väletablerade system på marknaden som är direkt anpassade för projektledning av event. Det finns en del som är mer anpassade för större möten och kongresser. Den mindre mötes och eventplaneraren väljer att använda generella eventverktyg för projekthantering. Exempelvis basecamp. Denna typ av lösning är många gånger bra, men saknar viktiga funktioner som kan vara vettiga när man hanterar just event. En sådan är att i så kallade Gant scheman som ofta är inbyggda i projekthanteringssystem kan man inte lägga in att ett projekt startar i framtiden. Vilket är fallet vid eventplanering då genomförandet skall ske kanske ett par månader framåt. Det vill säga att kunna lägga in ett event med ett startdatum och slutdatum i framtiden.

Upphandling

Än så länge saknas bra verktyg för detta på svenska marknaden. Många erbjuder formulär att fylla i med en förfrågan som de sedan ser över och matchar med leverantörer. På den internationella marknaden finns Cvent.com.

Att hitta ett bra eventverktyg är A och O för att skapa ett lyckat event. Den tid du sparar på att arbeta effektivt med eventets alla administrativa delar kommer möjliggöra att du får tid att skapa det där lilla extra som gör just ert event minnesvärt.

Hoppas att denna guide varit till din hjälp!

eventverktyg

Stäng meny