Lär känna Henrik Vallentin, vår nya vd!

Lär känna Henrik Vallentin, vår nya vd!

Den första juni fick Event Logic en ny vd när Henrik Vallentin började hos oss. Vi satte oss ner en stund och pratade om vad han tar med sig till Event Logic. Vi lärde oss att tillväxtbolag får hans hjärta att slå men även att en aktiv fritid är en viktig komponent i hans liv.

Hej Henrik, hur skulle du beskriva dig själv?

På fritiden är jag en sportintresserad pappa till två killar som spelar fotboll, badminton och som håller på lite med gymnastik, jag själv gillar alla sport men höll som ung mest på fotboll, tennis och TaeKwon-Do. Alla i min familj gillar att röra på sig, så det blir mycket idrottande, träning och så mycket snowboard- och skidåkning som vi bara kan när det är säsong.

I arbetslivet är jag en person som är väldigt intresserad av människors beteenden och triggas av att jobba i bolag där man just försöker förändra beteenden och traditionella arbetssätt.

Det tar oss in på karriären, vad har du för bakgrund yrkesmässigt?

Jag har jobbat inom IT-branschen med både hård- och mjukvara sedan 2002, till en början med försäljning och marknad samt i olika ledarroller inom det. Jag var nio år på ett företag inom videokonferensbranschen där jag var försäljningschef och fick vara med på en spännande resa, från en liten startup till närmare 400 miljoner kronor i omsättning och ca 100 anställda. Nu närmast kommer jag från fyra år som vd hos mjukvaruföretaget Microdeb, som erbjuder lösningar inom betalningstransaktioner, så detta blir på ett sätt en helt ny bransch för mig.

Vad spännande, berätta mer!

Professionellt har jag alltid varit intresserad av att förstå kunders utmaningar och problem och sedan försöka hjälpa dem att lösa dessa med lösningarna som erbjudits av de företagen jag arbetat hos. En röd tråd i min karriär har varit att skapa kund- och användarvärde och det gärna i bolag som försöker förändra status quo i branschen.

Och nu är du hos Event Logic, vad lockade dig att komma hit?

Jag känner att eventbranschen har stor potential att digitaliseras och som med stor sannolikhet kommer att förändras. Mycket tack vare tekniken som redan finns och vad som kommer framöver, så det är en spännande utmaning att komma in till ett bolag som går i bräschen för det. Sedan består Event Logic av väldigt häftiga människor med olika bakgrund inom event- och mötesindustrin, så jag ser stora möjligheter att vi tillsammans ska växa till något större än vad vi är idag.

Avslutningsvis, vad kommer din roll som vd innebära?

Jag kommer att koncentrera mig på att försöka förstå våra kunder, användare och leverantörer som arbetar aktivt i Event Logic varje dag. Sedan utgå från de insikterna och sträva efter att förbättra verktyget och kommunikationen med dem.

Utöver det så är det såklart det traditionella vd-arbetet där jag kommer att vara fokuserad på att öka lönsamheten och tillväxten genom att säkerställa att vi är och förblir ett bra team som erbjuder bra lösningar. Och såklart arbeta hårt för att växa och hitta nya kollegor som delar vår vision och vill vara med på resan att förändra eventbranschen.

Henrik Vallentin har tagit över rollen som vd från vår medgrundare Eric Windzer. Eric finns i allra högsta grad kvar i bolaget och kommer att ha en viktig roll i vår framtid med fokus på våra kunder, användare och leverantörer.

Stäng meny